Ezan oldum dinmedim, bayrak oldum inmedim, şehit oldum ölmedim. Adım Müslüman soyadım Türk benim...
  • ULVİ HOCAM NURKUL HOCAM 4383 GÜN 12 YIL OLDU LÜTFEN GELİN SİZİ ÇOK ÖZLEDİK.. İlimyuvası Yönetim İletişim ilimyuvasi.com@gmail.com

Cuma gününün fazileti

sahra

Uzman Onbaşı
Allah Teala kullarına cuma namazını farz kılmış ve bu görevi ifa eden ve bu günün kıymetini bilen müminlere pek çok ihsan verileceğini müjdelemiştir.

Hz.Ali,den(kerremallahu vechehu) rivayet edildiğine göre o şöyle demiştir:"Cuma günü olduğunda, kuş kuşa,vahşi hayvanlar vahşi hayvanlara,yırtıcılar da yırtıcılara, 'Selamün aleyküm,bugün cuma günüdür' derler."

Allah Teala her ümmete haftanın bir gününü ibadet ve toplanma günü olarak vermiş, ümmet-i Muhammed için ise günlerin efendisi cuma gününü hediye etmiştir.Resulullah (s.a.v.)cuma gününün önemine ve faziletine şu hadisleriyle işaret buyurmuşlardır:

"Güneşin üzerine doğduğu günlerin en hayırlısı cuma günüdür.Adem (a.s.) cuma günü yaratıldı,cuma günü cennete koyuldu,cuma günü cennetten indirildi.Kıyamet ise cuma günü kopacaktır."

Üst Alt